СФУЖО | WFUWO

Міжнародного Дня Добровольців.

Управа Світової Федерації Українських Жіночих Організації вітає усіх волонтерів з нагоди Міжнародного дня добровольців. У 1985 році Генеральна Асамблея ООН на своїй 40-й сесії запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (International Volunteer Day for Economic and Social Development) або скорочено – Міжнародний день добровольців (International Volunteer Day).

Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської – волонтери) – це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Сфери діяльності, в яких можна побачити неоплачувану роботу добровольців, численні і різноманітні . Зусилля мільйонів людей, які день за днем добровільно жертвують своїм часом і віддають свої сили на те, щоб захистити знедолених, подолати бідність, надати допомогу при ліквідації наслідків стихійних лих та поліпшити навколишнє середовище викликають велику пошану у всьому світі.

ООН постійно закликає держави вживати заходів з метою посилення обізнаності про важливу роботу добровольців, і тим самим спонукати ще більше людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном. У Всесвітній декларації добровольців сказано, що вони мають право присвячувати свій талант, час, енергію індивідуальним і колективним акціям, не чекаючи за це винагороди.

Представництво СФУЖО в Недержавних організаціях (NGO) при Організації Об’єднаних Націй (UN) дає нам можливість висвітлювати на трибунах ООН важливі для світового українства та жіноцтва теми.

На протязі багатьох років СФУЖО співпрацює та підтримує зв’язки з багатьма добровільними міжнародними жіночими радами і організаціями у світі . СФУЖО своєю волонтирською працею всебічно допомагає Незалежній Україні у її державотворенні, плекає почуття єдності, історичної нерозривності та зберігає українську мову і культурну спадщину українського народу.

Тому сьогодні висловлюємо щиру подяку усім добровольцям – членам СФУЖО, які працюють в складі наших 26 організації на 4 континентах світу за їх багаторічну , велику,самовіддану, багатогранну і дуже потрібну роботу .

З повагою за управу СФУЖО

Орися Сушко
голова СФУЖО

Олександра Фарима
секретар СФУЖО

Comments are closed.