СФУЖО | WFUWO

Резолюції Конґресу СФУЖО 2012 / WFUWO 2012 Congress Resolutions

Резолюції Конґресу СФУЖО
Торонто, Канада, 11-14 жовтня, 2012р

Привітання:

  • Конґрес СФУЖО вітає український народ та ієрархів Українських Церков, які працюють для блага українського народу.
  • Конґрес СФУЖО вітає усіх щирих патріотів, які віддано і беззастережно працюють для зміцнення демократичних процесів в Українській державі.
  • Конґрес СФУЖО вітає провід ПЛАСТУ усіх років та всіх українських пластунів з нагоди 100-ліття Пласту. Пласт – організація, яка виховує добрих громадян своєї держави.
  • Конґрес СФУЖО вітає зі святом 70-ої річниці ветеранів ОУН-УПА, дякуючи за те, що захищали честь українського народу і спричинились до відновлення самостійної, незалежної Української держави.
  • Конґрес СФУЖО в пошані схиляє голови перед жертвами Голодомору 1932-33 років в 80-ту річницю ґеноциду проти українського народу і закликає складові організації гідно вшанувати цю трагедію.
  • Конґрес СФУЖО з пошаною схиляє голови перед жертвами Акції «Вісла» в 65-ту річницю цієї великої трагедії.

Конґрес СФУЖО вітає:

  • Голів, Почесних голів , Почесних членів та все членство складових організацій СФУЖО,
  • Світовий Конґрес Українців, Президента Евгена Чолія і Управу СКУ з нагоди 45- ої річниці заснування СКУ,
  • Українську Всесвітню Координаційну Раду, Національну Раду Жінок України та демокаратичні організації України і закликає до подальшої плідної співпраці.

 

Резолюції:
1. Х Конґрес СФУЖО стурбований дальшими виїздами з України молоді і звертається до складових організацій створити новоприбулим сприятливі умови для вступу в українські організації по країнах замешкання, або допомогти в поверненню в Україну, де можуть поділитися набутим досвідом.

2. Х Конґрес СФУЖО закликає складові жіночі організації:

а). Надалі стояти на варті плекання української мови, культури, висвітлення правдивих фактів з історії України

б). Постійно та активно виправляти історичні і політичні фальсифікації щодо України, українців і українських справ та   розповсюджувати правдиві факти в усіх формах медії

в). Зберігати і усучаснювати архівні матеріяли СФУЖО

г). Продовжувати організовувати тематичні конкурси, програми та проекти з наголосом на виховні аспекти

ґ). Посилити роботу по допомозі старшим та немічним особам в діаспорі та в Україні

д). Вести допомогові акції спрямовані на оздоровлення та лікування дітей

е). Надалі підтримувати діяльність Екзекутиви СФУЖО у справі боротьби з торгівлею людьми та продовжувати можливі старання у викоріненні цієї ганебної справи

ж). Розглянути ситуацію висвітленого негативного іміджу жінки-українки в медіа та продовжити розпочатий процес журналістом Іриною Сомер масовими протестами у медії, розповсюджуючи наші протести. Пояснення: Іринa Сомер оскаржила рекламу із зображенням українських жінок як напівоголених сексуальних жінок у нідерландській Комісії з питань рекламної етики (спеціальний орган, який дорівнюється суду з розгляду скарг на рекламу), 10 травня 2012 року. Пропонується усім відділам жіночих організацій переглянути доповідь Ірини Сомер на https://vimeo.com/51088721, та продовжити дискусію з належним висновком у захист іміджу жінки-українки.

3. Продовжувати співпрацю СФУЖО з Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету ”Львівська Політехніка”, Львів, Україна.

4. Затвердити процедуру та механізм написання і надсилання заяв, звернень та листів від СФУЖО, щодо реакції на важливі події, що несуть загрозу для існування Української держави, її незалежності та національної ідентичності. Напрацьований документ від СФУЖО, який підримають усі складові організації, надсилати до Уряду України і при потребі до Європейської Ради.

5. Вирішити питання про внесення журналу «Українка в світі» до реєстру періодики України, продовжити видавати та поміщати журнал на веб-сторінці СФУЖО.

6. Продовжити працю Комісії СФУЖО в Неурядових Організаціях при ООН та, по мірі можливості, включати складові організації СФУЖО в працю при ООН так, як в Женеві, Римі, Відні, Празі.

7. Ввести Голову Комісії СФУЖО НДО ООН в склад екзекутиви СФУЖО з правом виборчого голосу.

8. Усучаснити веб-сторінку СФУЖО, де на сьогодні кожна складова організація має сполучення до своєї веб-сторінки, а також продовжувати спілкування через електронну пошту та скайп, щоб гідно виконати гасло Х Конґресу СФУЖО: „РАЗОМ ПРАЦЮЄМО, БУДУЄМО І ЗАХИЩАЄМО”.

Разом, як впевнені та горді українські жінки, крокуймо вперед для досягнення поставленої мети.

Рекомендації:
Конґрес СФУЖО рекомендує подальшу співпрацю СФУЖО з СКУ та УВКР
Конґрес СФУЖО рекомендує Екзекутиві СФУЖО:

  • використовувати резолюції ООН корисні для українських жіночих організацій і систематично їх інформувати про ці резолюції.
  • поміщати на веб-сторінці СФУЖО список виданих книжок складовими організаціями СФУЖО, по темах і мовах для ширшої інформації.

Конґрес СФУЖО рекомендує складовим організаціям:

  • поширювати інформації щодо прав та обов`язків імігранта в країнах замешкання. Для цього в жіночих організаціях створити Комісії співпраці з Іміграційною Комісією Уряду
  • подавати статті до своїх часописів та часописів замешкання із праці СФУЖО та праці Х Конґресу СФУЖО
  • всім складовим організаціям поповнювати свої ряди новими членами
  • кожного року гідно відзначати СФУЖО в місяці березні, організовувати фінансову збірку для підтримки подальшої праці СФУЖО
  • надсилати пропозиції, резолюції до призначеного часу екзекутивою СФУЖО
  • заохочувати і включати членів нових хвиль української іміграції до праці у проводах організацій українського суспільстава.

 

Резолюційна Комісія працювала в складі:

Орися Сушко – Голова РК. (Союз Українок Канади)
Галина Винник ( Ліґа Українок Канади)
Ліда Білоус (Союз Українок Америки)
Ірина Паттен ( Ліґа Українських Католицьких Жінок Канади)
Надія Мигаль ( Союз Українок Франції)
Ольга Заверуха-Свинтух ( Ліґа Українок Канади)
Марія Фінів (Організація Українських Жінок у Великій Британії)
Леся Панько ( Організація Українок Канади ім. О. Басараб)

Comments are closed.