СФУЖО | WFUWO

Річні Наради СФУЖО

18-19 серпня, 2013 року у м. Львові, в приміщенні Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету “Львівська Політехніка“ успішно пройшли Річні Наради СФУЖО.

25 делегатів та гостей з 12ти складових організацій СФУЖО прибули в Україну щоб взяти участь у Річних Нарадах. До делегатів долучилося більше 30 гостей з України, які з цікавістю ознайомилися з багатогранною діяльністю СФУЖО та складових організацій.

Голова СФУЖО Орися Сушко офіційно відкрила Річні Наради привітальним словом. Делегатів та гостей привітали директор МІОК Ірина Ключковська, проректор Національного університету “Львівська Політехніка“ Богдан Моркляник, та пізніше прибув до нас та привітав президент Світового Конгресу Українців Евген Чолій. Надіслали привіти ректор Національного університету “Львівська Політехніка“ Юрій Бобало, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук і попередня почесна голова СФУЖО Оксана Соколик. Урочистий гімн України пролунав у виконанні Народного ансамблю бандуристок “Заспів“ під керівництвом Христини Залуцької.

Делегати та гості проявили позитивну реакцію на звіт голови СФУЖО про діяльність Федерації, з жовтня 2012р. по серпень 2013р.

Звіти складових організацій СФУЖО справили особливе враження на присутніх. Варто зазначити, що багато делегатів представили звіти своїх організацій у вигляді презентацій та коротких відео-кліпів. Пані Ольга Даниляк представила справи, пов’язані із Статутом Федерації.

Зранку, 19 серпня в час свята Преображення Господнього, делегати та гості Річних Нарад відмовили спільну молитву під час Святої Літургії в Греко-Католицькому Архикатедральному соборі Св. Юра.

З поверненням до приміщень Національного університету “Львівська Політехніка“ делегати розпочали другий день засідань та панельну дискусію. Взяли участь у панельній дискусії Ростислава Федак – заступник голови Союзу українок України, Любов Максимович – голова Західноукраїнського центру “Жіночі Перспективи“, Людмила Яковлева – голова НРЖУ, та Іванна Корнецька – заступник голови Львівської міської організації ЛУЖ. Тема цьогорічної дискусії була: “Актуальні проблеми сучасного жіночого руху і шляхи їх вирішення“. Др. Марта Кічоровська-Кебало, представник СФУЖО до ООН і др. Марта Богачевська-Хом’як, директор лекторію СУА з жіночих студій УКУ виступили з цікавими доповідями. Почесна голова ВЛУЖ пані Дарія Гусяк звернулась до делегатів та гостей з мудрим наставницьким словом. Гості з України також мали нагоду привітати учасників Нарад.

lviv_2013

По завершенні Річних Нарад учасники та гості оглянули виставку, організовану Союзом Українок України. Заступниця голови СУУ Ростислава Федак ознайомила присутніх з експонатами та роботами, присвяченими шевченкіані та пам’яті жертв голодомору 1932-33 рр.

В часі Нарад україномовний секретар Олександра Фарима відвідала музей-меморіал жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького“, де під час панахиди було вшановано пам’ять страчених окупаційними режимами, та виступила з промовою. Заступниця голови на пн. Америку пані Лідія Білоус офіційно представила СФУЖО під час урочистої посвяти Патріаршого Собору Воскресіння Христового у м. Києві і зворушливо поділилася враженнями з учасниками Нарад.

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій висловлює щиру вдячність делегатам та гостям від складових організацій, котрі подолали немалу відстань та приїхали розповісти про діяльність своїх організацій. Словами вдячності не можливо висловити все те признання, на яке заслуговують жінки, котрі щоденно трудяться для збереження родинних та духовних цінностей, котрі щиро відгукуються на потреби інших та чужий біль та докладають свої зусилля для дальшої демократизації Української держави. Низький уклін Вам, дорогі жінки, за невтомну працю.

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій висловлює щире признання мешканцям міста Львова за теплу гостинність та привітність під час перебування делегатів та гостей у місті, а також працівникам Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою за прекрасну організацію та всесторонню допомогу у проведенні Річних Нарад СФУЖО 18-19 серпня, 2013 року. Бажаємо дирекції та колективу МІОК успіхів у праці та сподіваємося на плідну співпрацю у майбутньому. А дарунки, книги та сувеніри, подаровані гостями з жіночих організацій України прикрасять канцелярію СФУЖО, та збагатять нашу колекцію експонатів і бібліотеку!

Більше фотографій з Річних Нарад можна дивитися на сторінці фейсбук СФУЖО.

Comments are closed.