СФУЖО | WFUWO

Вісті СФУЖО

65-ЛІТТЯ СФУЖО та 50-ЛІТТЯ ЖУРНAЛУ “УКРAЇНКA В СВІТІ”

Згідно з нашим повідомленням, свято з нагоди відзначeння 65-ліття Фeдeрації в неділю 20-го жовтня цього року не відбулося. За рішeнням Екзeкутиви відзначeння ювілeю відбудeться на на наступний рік, що буде вчасно оголошено.

 

ПАРЛАМЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ В УКРАЇНІ

16 жовтня 2013 року в Києві пройшли парламентські слухання на тему: “Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проблеми та дійові механізми їх вирішення“. Світова Федерація Українських Жіночих Організацій отримала запрошення від Верховної Ради України і від імені складових організацій взяла в них участь. Вповноваженою особою на слуханнях 16 жовтня, 2013р. була Олександра Фарима, україномовний секретар. На відгук до нашого прохання надіслати пропозиції на цю тему, дякуємо Голові Союзу Українок Канади за подані пропозиції щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Повний текст представлення СФУЖО можна знайти тут

A також на фейсбук – сторінці СФУЖО

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій особливо наголошує на необхідності постійного впливу на уряди та громади в місцях нашого осідку, адже лише спільними силами та неодноразовими стараннями можна дійти до мети. Спільними стараннями ми можемо вплинути на становище рівноправності жінки, підтримати її та відстоювати її позицію в суспільстві. Тому просимо Вас своєчасно відгукатися на усі починання СФУЖО.

 

РІЧНІ НАРАДИ СФУЖО

Річні наради СФУЖО відбулися у Львові 18 – 19 серпня 2013 р. в приміщенні Університету “Львівська Політехніка“. Два переповнені роботою дні промайнули як одна мить, відбулися цікаві ділові зустрічі. 25 делегатів та гостей з 12ти складових організацій СФУЖО прибули в Україну щоб взяти участь у Річних Нарадах; до делегатів долучилося більше 30 гостей з України, які з цікавістю ознайомилися з багатогранною діяльністю СФУЖО та складових організацій. Гості з України поділилися своїми враженнями після Річних Нарад (детальніше – в долучених статтях).

Шановні Голови та членкині складових організацій! Дякуємо за Вашу участь у Річних Нарадах СФУЖО, 18-19 серпня, 2013р. Приємно було заслухати цікаві доповіді та детальніше дізнатися про багатогранну працю Ваших організацій. З приємністю запрошуємо Вас та делегатів з Вашої організації до участі у Річних Нарадах 2014 року, які на запрошення Союзу Українок Франції плануються відбутися у Франції.

Необхідно якнайскоріше надіслати до канцелярії електронну копію звітів вашої організації, які були представлені на Річних Нарадах, та фотографії з цьогорічних Нарад, для розміщення в наступному числі журналу. Щиро вдячні Вам за співпрацю. Нехай щастить Вам у всьому!

 

Х КОНГРЕС СКУ; МІОК

Голова СФУЖО привітала учасників Х Конгресу СКУ під час офіційного відкриття у Львівському Національному Академічному Театрі Опери та Балету ім. Соломії Крушельницької, та учасників ІV Міжнародної Конференції МІОК (дивіться подані документи на сторінці фейсбук)

 

ГОЛОВУ СФУЖО ОРИСЮ СУШКО НАГОРОДЖЕНО ПАМ’ЯТНОЮ МОНЕТОЮ КОРОЛЯ ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО

З нагоди 22-річниці Дня Незалежності України та Дня Прапора, 23 серпня, 2013 р у Львівській Міській Раді відбулося урочисте вручення пам’ятної монети Короля Данила Галицького.

Зокрема, пам’ятна монету була вручена Голові Світової Федерації Українських Жіночих Організацій Орисі Сушко міським Головою Львова Андрієм Садовим.

Голова міста Львова Андрій Садовий вручає пам’ятну монету Голові СФУЖО Орисі Сушко

Голова міста Львова Андрій Садовий вручає пам’ятну монету Голові СФУЖО Орисі Сушко

 

КОЛОМИЮ ВІДВІДАЛА ГОЛОВА СФУЖО

Після закінчення Річних Нарад 30го серпня, 2013р. в чудовому місті Коломия відбулася перша в історії Союзу Українок України цього міста зустріч із головою Світової Федерації Українських Жіночих Організацій.

Голова СФУЖО, член Статутової Комісії та делегат від Ліги Українських Католицьких Жінок Канади Ольга Даниляк та делегат від Союзу Українок Канади Оксана Сушко зложили квіти до пам’ятника О. Кисілевської, а опісля відвідали осідок СУ України – відділ Коломиї, де відбулися цікаві знайомства з членкинями відділу та їх діяльністю, а також оглядини мистецьких творів у музеї Писанки. Голова та делегати глибоко вдячні за прихильність та теплу гостинність, яка відчувалася під час перебування Голови в Коломиї.
(Посилання до інтерв’ю Орисі Сушко для місцевої газети):

 

Орися Сушко приймає дарунок від Лесі Білищак, керівника апарату Коломийської райдержадміністрації

Орися Сушко приймає дарунок від Лесі Білищак, керівника апарату Коломийської райдержадміністрації

Справа: Уляна Мандрусяк, начальник відділу культури і туризму м. Коломиї; Орися Сушко; Марія Гнатюк, Голова СУ Коломийщини; Ольга Даниляк, ЛУКЖК.

Справа: Уляна Мандрусяк, начальник відділу культури і туризму м. Коломиї; Орися Сушко; Марія Гнатюк, Голова СУ Коломийщини; Ольга Даниляк, ЛУКЖК.

Погруддя Олени Кисілевської

Погруддя Олени Кисілевської

ВІДВІДИНИ МІСТА БОРИСЛАВ

Секретар СФУЖО Олександра Фарима відгукнувшись на запрошення активісток Бориславського осередку Союзу Українок України відвідала славне місто Борислав. Бориславський осередок Союзу Українок України започаткував своє існування у 1990р., його першою головою було обрано Ірину Сеник, котру на з’їзді СФУЖО у місті Рочестер було визнано однією зі ста Героїнь світу. У 2004 році головою стала Анастасія Закидальська, а в 2012 – Людмила Піхоцька. За останній рік союзянки організували численні заходи, які високо оцінила громадськість Борислава. Жінки обмімювалися творчими думками та планами, обговорювали деталі співпраці на майбутнє.

 

ООН – ЗВІТ ДО КОМІТЕТУ РОДИНИ

В серпні 2013р. СФУЖО подала п’ятирічний звіт до Комітету Родини при ООН. У звіт ввійшли заходи та починання, які є пов’язані з родиною та з діяльністю організацій СФУЖО в цілях збереження та зміцнення родини. Звіт включив короткі дані про працю в цьому напрямі з кожної складової організації СФУЖО за останні 5 років.

 

80 ЛІТТЯ ГОЛОДОМОРУ

Наближається відзначення 80 ліття Голодомору в Україні. Важливо вшанувати пам’ять про невинні жертви цього жахливого злочину та поширювати обізнаність про факт Голодомору на світовому рівні. Закликаємо Вас у своїх осередках організувати заходи та взяти участь у відзначенні річниці Голодомору. Для Вашої інформації, СКУ подали повний план відзначення цієї сумної річниці – детальнішу інформацію можна отримати з веб сторінки СКУ.

Comments are closed.