СФУЖО | WFUWO

Підтримку Євроінтеграції

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій підтримує учасників мирного протесту на Євромайдані та висловлює глибоке обурення численними фактами насилля з боку правоохоронних органів проти молоді, студентів та мирних учасників акцій протесту, в тому числі, фактом побиття більше 40 українських та закордонних журналістів.

Необгрунтовані прояви насильства суперечать принципам, які ще напередодні були затверджені ЄС і президентом України Віктором Януковичем на саміті “Східного партнерства“ у Вільнюсі. Влада не може карати громадян та порушувати їхнє конституційне право на мирні зібрання та протести.

Сьогодні на зустрічі з послами ЄС, Канади та США Прем’єр–міністр України Микола Азаров сказав про розгін Євромайдану: “Я вам кажу абсолютно відверто – ні Президент, ні Прем’єр–міністр не знали про проведення цієї операції“. То що ж це за уряд, і хто керує в Україні каральними операціями?

Тому СФУЖО підтримує винесений на розгляд парламенту 3 грудня проект резолюції про відставку уряду та надіється на успішне її затвердження. Мільйони українців мають право жити в демократичній європейській Україні!

Заохочуємо складові організації СФУЖО своїми акціями та зверненнями підтримати Євромайдан. Україна повинна відчути сильну підтримку діаспори, а зокрема – світового українського жіноцтва.

З повагою,

Орися Сушко
Президент СФУЖО

Олександра Фарима
Секретар СФУЖО

Comments are closed.