СФУЖО | WFUWO

В Справі Побиття Мирних Людей в Києві

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій вкотре виражає занепокоєння останніми подіями в Україні та виcловлює щире обурення використанням сил міліції та задіянням спецпідрозділу “Беркут” проти учасників мирних акцій протесту. Останні події – побиття беркутівцями людей, що пікетували Києво-Святошинський суд та жорстоке побиття екс-міністра внутрішніх справ- лідера руху “Третя Українська республіка” Юрія Луценка сколихнули увесь світ. Юрій Луценко був жорстоко побитий під час спроби вирішити протистояння шляхом мирних переговорів. Зараз Луценко з важкими травмами голови перебуває в реанімації. Серед побитих троє депутатів від “Свободи”. Травми також отримали декілька журналістів і фотокореспондентів, деяким розбили фотокамери. Після вчорашніх подій в лікарні Києва було доставлено з переломами та забоями 11 осіб.

Події останніх місяців в Україні – розгін та побиття учасників Євромайдану в ніч на 30 листопада, напади на окремих активістів та журналістів, побиття Тетяни Чорновол та Юрія Луценка – засвідчують, що влада України так і не навчилась демократичними методами реагувати на мирні протести громадян – а постійно вдається до насильства.

СФУЖО закликає владні структури України притягнути до відповідальності винних у брутальному використання сили проти учасників мирних протестів.

З пошаною,

Орися Сушко
Президент

Олександра Фарима
Секретар 

Comments are closed.