СФУЖО | WFUWO

Лист – звернення до Надії Савченко

Read this in English

Шановна Надіє!

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій звертається до Вас із закликом припинити голодування.

На заклик Ваших адвокатів наші організації у всьому світі вийшли на акцію #FreeSavchenko. Також, Світова Федерація Українських Жіночих Організацій, на особливе прохання Ваших адвокатів, звернулась до президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проханням розглянути Вашу справу, та, з урахуванням положень Третьої Женевської Конвенції, надати Вам статус військовополоненої.

Навіть після набуття Вами міжнародного дипломатичного імунітету, як члена Парламентської Асамблеї Ради Європи, Російська Федерація не відреагувала на вимогу звільнити Вас для виконання службових обов’язків.

Ми звертаємось до Вас у переддні Свята Українських Героїнь (місяць лютий), яке зародилось в п’ятдесятих роках ХХ ст. у діаспорі, після того як увесь світ сколихнула звістка про повстання українських політв’язнів у таборах Норильська, Воркути, Кінгіру, і під час якого загинули сотні неозброєних українських жінок. Вони, щоб захистити від розправи чоловіків, перегородили дорогу танкам, що були застосовані радянською системою для придушення повстання.

Ви – сучасний приклад героїзму української жінки. Для українок світу Ви стали втіленням самовідданості, глибокого патріотизму, мужності та незламності українського духу. Просимо відреагувати на наш заклик припинити голодування, тому що тільки будучи здоровою Ви зможете багато зробити для України.

Пам’ятайте, нас – мільйони, і ми – з Вами!

Слава Україні!

З глибокою повагою,

Орися Сушко
Голова СФУЖО

Олександра Фарима
Секретар СФУЖО

Comments are closed.